Pic del Torreneules

Ascensió al Torreneules seguint la seva carena sud-est. Durant l´ascens es té una vista privilegiada de les gorges del Freser i la vall de Coma de Vaca.

Ascensió al piramidal cim del Torreneules seguint la seva estètica carena sud-est. Durant l´ascens es té una vista privilegiada de les gorges del Freser i la vall de Coma de Vaca. Sortim del refugi de Coma de Vaca cap al nord-est passant pel costat de la cabana de pastors edificada a 20 m del refugi.

A mig camí entre la cabana i el torrent de Coma de Vaca, girem a la nostra esquerra en direcció oest aprofitant una lleugera zona còncava del vessant i remuntem en forta pujada (sense marques) per anar a buscar la carena que baixa del Torreneules fins al refugi de Coma de Vaca. D´aquesta manera evitem els cingles rocallosos que es troben tot just damunt del refugi.

Superats els primers 20 minuts, l´ascensió es torna molt més panoràmica i evident. Quan ens queda una mitja hora per arribar al cim del Torreneules, la cresta es torna mes escarpada i evitem de grimpar desviant-nos uns pocs metres del eix de la carena.

Després de gaudir de la espectacular vista des del cim del Torreneules, baixem 15 minuts cap al nord-oest i arribem al coll del Torreneules. Tombem avall a la dreta (nord-est) per anar baixant per camí poc fresat cap al fons de la vall de Coma de Vaca (alguna fita).

Creuem el torrent i amb el riu a la nostra dreta anem seguint la vall de Coma de Vaca (punts vermells) fins trobar el riu Freser i el Refugi de Coma de Vaca.