Llacs de Carançà

Des del refugi de Coma de Vaca farem una magnífica volta circular que enllaça les valls del Freser i la Coma de Vaca passant pels bonics llacs de Carançà.

Sortim del refugi de Coma de Vaca en direcció sud-est i creuem pel pont el riu Freser. Anem remuntant cap al nord la vall del Freser amb el riu a la nostra esquerra (ratlles vermelles i blanques o bé grogues). Al cap d´una hora trobem a la nostra esquerra un pluviòmetre. Passem per una zona plena de tolls d´aigua i 5 min. després creuem el riu Freser deixant-lo a la nostra dreta. Seguim per un terreny esllavissat i arribem a un camí més fresat (GR-11).

Anem cap a l´oest i dues hores i mitja després d´haver sortit del refugi trobem la cabana de tirapits. Es tracta d´una petita construcció de 5 places de forma arrodonida i equipada amb un equip de ràdio per a emergències. Seguint sempre les marques del GR-11 remuntem fins al coll de Tirapits.

Arribem a la carena que fa frontera amb França i la seguim fins al coll de Carançà. Si despistadament ens passem de llarg, trobaríem un munt de creus al arribar al coll de Nou Creus. En aquest cas, girem 180º i caminem 5 minuts per tornar al coll de Carançà.

Si tenim temps, baixem 15 minuts cap al nord-est per arribar al primer dels llacs de Carançà, conegut com a Estany Blau. Tornem al coll de Carançà i baixem cap al sud per la forta pendent de la tartera de la part alta de la Coma de Vaca.

Aquesta vall està senyalitzada amb punts vermells i el camí està poc traçat. Anem baixant amb el riu a la nostra dreta i al trobar el riu Freser arribem de nou al refugi de Coma de Vaca.